Şırnak’ta yapılan asayiş, narkotik ve kaçakçılık operasyonları neticesinde, piyasa değeri yaklaşık 4 milyon 250 bin lira olan gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi.
Operasyonlar sırasında 27 şüpheli gözaltına alındı. Bu kişilerden 2’si çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube, Narkotik Şube ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8-14 Haziran tarihlerinde kent merkezi, 6 ilçe ve Habur Gümrük Sınır Kapısı'nda operasyonlar düzenledi.
Yapılan operasyonlar sonucunda 2,84 gram esrar, 2,09 gram metamfetamin, 4,70 gram eroin, 46,70 gram skunk, 4 adet sentetik ecza (suboxone), 139 bin 800 adet kaçak sigara, 2 bin 530 elektronik sigara tütünü, 4 bin 20 adet tıbbi ilaç, 3 bin 260 adet emtia, 49 adet fişek, 6 adet silah parçası, 6 şarjör ve 11 adet cep telefonu ele geçirildi.
Ele geçirilen malzemelerin toplam piyasa değeri yaklaşık 4 milyon 250 bin lira olarak belirlendi. Gözaltına alınan 25 şüpheli hakkında ise yasal işlemler başlatıldı.

ŞIRNAK'TA ASAYİŞ, NARKOTİK VE KAÇAKÇILIK OPERASYONLARINDA PİYASA DEĞERİ YAKLAŞIK 4 MİLYON 250 BİN LİRA OLAN GÜMRÜK KAÇAĞI MALZEME ELE GEÇİRİLİRKEN, 27 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI. GÖZALTINA ALINAN 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ.
