Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Şırnak'ta narkotik ve asayiş operasyonları kapsamında büyük tutuklamalar

Şırnak'ta narkotik ve asayiş operasyonları kapsamında büyük tutuklamalar

Şırnak’ta düzenlenen operasyonlarda 14 milyon 350 bin lira değerinde kaçak malzeme ele geçirildi, 48 şüpheli gözaltına alındı.

Şırnak’a bağlı il merkezinde ve çevresinde düzenlenen narkotik ve asayiş operasyonları, güvenlik güçlerinin etkin mücadelesine sahne oldu. 31 Ağustos ile 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda, gümrük kaçağı malzeme ele geçirilerek suç oranının azaltılması hedeflendi.

Operasyonlar esnasında Şırnak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube, Narkotik Şube ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi, 6 ilçe ve Habur Gümrük Sınır Kapısı’nda yoğun bir çalışma yürüttü. Operasyonların sonucunda, piyasa değeri yaklaşık 14 milyon 350 bin lira olan pek çok kaçak ürün ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemeler:

Yapılan basın açıklamasına göre, toplamda 1,02 gram eroin, 9,22 gram metamfetamin, 34,95 gram esrar, 2,47 gram sentetik kannabinoid/bonzai ham maddesi, 4 adet bong aparatı, 49 bin 600 adet kaçak sigara ve 91 bin 204 adet tıbbi ilaç ele geçirildi. Ayrıca, operasyonlar sırasında 4 adet cep telefonu da güvenlik güçleri tarafından confiscate edildi.

Gözaltına alınan şüpheliler:

Operasyonlar sonunda toplam 48 şüpheli gözaltına alındı. Bu kişilerden 7 tanesi, adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, geri kalan 41 şüpheli hakkında yasal işlemler gerçekleştirildi. Emniyet, bu tür operasyonların devam edeceğini ve bölgede güvenliği sağlama konusunda kararlılığını sürdüreceğini belirtti.

ŞIRNAK'TA ASAYİŞ, NARKOTİK VE KAÇAKÇILIK OPERASYONLARINDA PİYASA DEĞERİ YAKLAŞIK 14 MİLYON 350 BİN...

ŞIRNAK'TA ASAYİŞ, NARKOTİK VE KAÇAKÇILIK OPERASYONLARINDA PİYASA DEĞERİ YAKLAŞIK 14 MİLYON 350 BİN LİRA OLAN GÜMRÜK KAÇAĞI MALZEME ELE GEÇİRİLİRKEN, GÖZALTINA ALINAN 48 ŞÜPHELİ HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILDI.