Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde gezici tavuk kümesi ile kene mücadelesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde gezici tavuk kümesi ile kene mücadelesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, yaz aylarında artan kene riskine karşı gezici tavuk kümesi uygulamasını hayata geçirdi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, yaz aylarında artan kene riskine karşı doğal mücadele yöntemlerini devreye soktu. Kampüs içerisinde oluşturulan gezici tavuk kümesi uygulamasıyla, başta Hasbahçe olmak üzere vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda keneye karşı önleyici çalışmalar başlatıldı.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Sivas merkezinde ve üniversite kampüsünde şu ana kadar kene kaynaklı herhangi bir vakaya rastlanmadığını belirtti. Ancak buna rağmen tedbirlerin aralıksız sürdüğünü ifade etti. "Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da ilaçlama çalışmalarımızı sürdürüyor, çim biçme faaliyetlerini düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında üniversitemiz akademisyenleri tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yönelik aşı geliştirme çalışmaları da devam ediyor," dedi.

Doğal yöntemlerin de mücadelede önemli bir yer tuttuğunun altını çizen Şengönül, kampüs içerisinde vatandaşların yoğun olarak kullandığı gölet çevresi, Hasbahçe ve öğrencilerin vakit geçirdiği alanlarda gezici tavuk kümesi uygulamasını başlattıklarını aktardı. Tavuk kümeslerinin sayısının artırılacağını belirten Şengönül, "Belirli aralıklarla farklı noktalara taşıyacağımız kümeslerle hem keneyle doğal mücadeleyi sürdürecek hem de bu konuda farkındalık oluşturacağız," dedi.

Uygulamanın benzer risk taşıyan alanlara örnek olmasını istediklerini kaydeden Şengönül, "Amacımız vatandaşlarımızın, personelimizin ve öğrencilerimizin sağlığını korumaktır. Sağlık bizim için her şeyden önce gelir. Bu nedenle her türlü tedbiri almaya devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, YAZ AYLARINDA ARTAN KENE RİSKİNE KARŞI DOĞAL MÜCADELE YÖNTEMİNİ...

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, YAZ AYLARINDA ARTAN KENE RİSKİNE KARŞI DOĞAL MÜCADELE YÖNTEMİNİ DEVREYE ALDI. KAMPÜS İÇERİSİNDE OLUŞTURULAN GEZİCİ TAVUK KÜMESİ UYGULAMASIYLA, VATANDAŞLARIN YOĞUN OLARAK KULLANDIĞI ALANLARDA KENEYE KARŞI ÖNLEYİCİ ÇALIŞMA BAŞLATILDI.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, YAZ AYLARINDA ARTAN KENE RİSKİNE KARŞI DOĞAL MÜCADELE YÖNTEMİNİ...