Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde meydana gelen trafik kazasının ardından kaybolduğu değerlendirilen 18 yaşındaki Esma Nur Hacıosmanoğlu'nu bulmak için başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Arama faaliyetleri, Kelkit Irmağı boyunca hem karadan hem de sudan yoğun şekilde sürdürülüyor.
Arama Çalışmaları Genişletildi
Kayıp gence ulaşabilmek amacıyla Sivas AFAD ekipleri, Koyulhisar İlçe Jandarma Komutanlığı personeli ve Yozgat İl Jandarma Komutanlığından getirilen kadavra köpeği koordineli şekilde görev yapıyor.
Ekipler yalnızca kazanın meydana geldiği bölgeyle sınırlı kalmayarak, Kelkit Irmağı'nın akış yönünü dikkate alıp Tokat'ın Niksar ilçesine kadar uzanan güzergâhta da arama faaliyetlerini sürdürüyor.
Dalgıçlar ve Dron Destekli Arama
Kelkit Irmağı'nda dalgıç ekipleri botlarla su altında detaylı tarama gerçekleştirirken, kara ekipleri ise ırmak kıyısında metre metre arama yapıyor. Çalışmalara havadan destek sağlayan dronlar sayesinde bölge sürekli kontrol altında tutuluyor.
Yetkililer, genç kıza ulaşabilmek için tüm imkânların seferber edildiğini ve arama faaliyetlerinin aralıksız sürdüğünü belirtiyor.
Kaza Nasıl Meydana Geldi?
Kaza, 16 Mayıs'ta D-100 kara yolunun Koyulhisar ilçesi Aşağıkale Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Ufuk Yüce'nin kullandığı 28 DR 070 plakalı otomobil henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıkarak devrildi.
Kazada 17 yaşındaki Yağmur Hira Yazıcı olay yerinde yaşamını yitirirken, sürücü yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından araçta bulunduğu değerlendirilen Esma Nur Hacıosmanoğlu'na ulaşılamaması üzerine Kelkit Irmağı çevresinde kapsamlı arama çalışması başlatıldı.
Umutlu Bekleyiş Devam Ediyor
Arama ekipleri, Kelkit Irmağı boyunca yürüttükleri çalışmalarını titizlikle sürdürürken, genç kızdan gelecek sevindirici bir haber için bekleyiş devam ediyor. Yetkililer, sonuç alınana kadar arama faaliyetlerinin kesintisiz sürdürüleceğini ifade etti.