Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Sosyal medyada dolandırıcılık: Tekirdağ merkezli operasyonda 994 milyon TL vurgun

Sosyal medyada dolandırıcılık: Tekirdağ merkezli operasyonda 994 milyon TL vurgun

Tekirdağ’da sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik 14 ilde düzenlenen operasyonda 994 milyon TL'lik vurgun tespit edildi.

Tekirdağ merkezli yürütülen bir operasyon, sosyal medya üzerinden 426 vatandaşı dolandırarak toplamda 994 milyon TL vurgun yapan bir suç örgütünü ortaya çıkardı. Operasyon, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi ve 14 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi.

Eş zamanlı operasyonda gözaltılar yapıldı

Yürütülen soruşturma sonucunda, şüphelilerin sosyal medya platformları aracılığıyla vatandaşlara dünya borsaları ve kripto para piyasalarında yüksek kazanç elde edebilecekleri vaadinde bulunduğu belirlendi. Oluşturdukları sahte mobil uygulamalarla insanları dolandıran suç örgütü üyeleri, bu uygulamalarda yanıltıcı grafikler ve hileli temalar kullanarak mağdurların güvenini kazanmışlar.

Gözaltına alınan şüphelilere işlemler devam ediyor

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, teknik ve fiziki takibin ardından gerçekleştirdiği operasyonda 28 şüpheliyi gözaltına aldı. Yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, paravan şirketlere ait belgeler ve diğer önemli dokümanlar ele geçirildi. Şüpheliler, dolandırıcılığı gerçekleştirdikleri 21 ayrı paravan şirket hesabına müşteri paralarını "yatırım" adı altında aktarmışlardı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 20’si tutuklanırken, 8’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Suç örgütüyle ilgili adli sürecin devam ettiği belirtilirken, yapılan incelemelerde şüphelilerin bankalardaki hesaplarında toplam 4 milyar 234 milyon TL işlem hacminin oluştuğu tespit edildi. Olay, dolandırıcılığın sosyal medya üzerinden ne denli geniş boyutlara ulaşabileceğinin bir örneği olarak kayıtlara geçti.

OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN 28 ŞÜPHELİDEN 20’Sİ TUTUKLANIRKEN, ŞÜPHELİLERİN 426 VATANDAŞI TOPLAM...

OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN 28 ŞÜPHELİDEN 20’Sİ TUTUKLANIRKEN, ŞÜPHELİLERİN 426 VATANDAŞI TOPLAM 994 MİLYON TL DOLANDIRDIĞI BELİRLENDİ