Antalya'da sanal ortamda yaptığı tehditkar paylaşımla dikkatleri üzerine çeken genç, emniyet güçlerinin titiz çalışması sonucu kısa sürede gözaltına alındı.
Antalya'da yaşayan 17 yaşındaki bir gencin, sosyal medya platformları üzerinden paylaştığı "12'den sonra Antalya'da devlet biziz" şeklindeki ifadeler, kentte büyük tepki topladı. Paylaşımın fark edilmesinin ardından harekete geçen Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, siber dünyada başlatılan incelemeler sonucunda söz konusu hesabın sahibinin Kepez ilçesinde oturan E.K. olduğunu tespit etti.
Adres karmaşası operasyonu durdurmadı
Şüphelinin MERNİS sisteminde kayıtlı olan adresinin kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle yıkılmış olması, emniyet birimlerini farklı bir stratejiye yöneltti. Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, teknik ve fiziki takip yöntemlerini kullanarak gencin bulunduğu noktayı belirledi. Ekipler, paylaşımda vurgulanan "12'den sonra" ifadesine atıfta bulunulurcasına, gece saat 00.00'ı gösterdiğinde düğmeye basarak şüpheliyi kıskıvrak yakaladı.
Adli kontrolle serbest kaldı
Emniyetteki sorgusunun ardından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla adli makamlara sevk edilen E.K., çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların yasal sonuçları konusunda bir kez daha uyarıcı bir örnek teşkil etti.