Sultangazi'de, inşaat temeli çalışmaları sırasında ciddi bir olay meydana geldi. Esentepe Mahallesi 2863. Sokak'ta, yan tarafta bulunan 5 katlı binanın temelinde kayma tespit edildi. Olayın, inşaatın temeli için gerçekleştirilen kepçe ile çalışma sırasında gerçekleştiği öğrenildi.
Bina sakinlerinin duyduğu sesler ve kayma hissi üzerine, durumu yetkililere bildirmeleri üzerine polis ve belediye ekipleri olay yerine sevk edildi. Zabıta ekipleri, yapılan kontrollerin ardından binayı tahliye etmeye karar verdi. Tahliye işlemi sırasında bina sakinleri güvenlik amacıyla otellere ve misafirhanelere yönlendirildi.
İncelemeler ve müdahale:
Olay yerine gelen belediye ekipleri, binada detaylı inceleme yaparak kaymanın sebebini araştırdılar. İncelemelerin sonucunda, temel kaymasının bir inşaat çalışmasından kaynaklandığı kesinleşti. İlgili önlemler alınarak bina mühürlendi.
Vatandaşların durumu:
Tahliye edilen binanın sakinlerinin güvenliği için tedbirler alındı. Vatandaşların yeni yerlerine yerleştirilmesi sürecinde belediye ekipleri tüm süreci koordine etti. Olayla ilgili çalışmaların ve incelemelerin sürdüğü bilgisi paylaşılırken, Sultangazi’de benzer durumların yaşanmaması için dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Sultangazi’de temel çalışması sırasında yan binanın temelinde kayma oldu