Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Sultangazi'de riskli binaların yerini güvenli konutlar alıyor

Sultangazi'de riskli binaların yerini güvenli konutlar alıyor

Sultangazi Belediyesi, kentsel dönüşüm projesiyle Esentepe Mahallesi'nde 144 konut yapımına başladı.

Sultangazi Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında hayata geçirilen 144 konutluk projenin yapımına Esentepe Mahallesi'nde devam ediyor. Proje için eski Ürünkent Sitesi'nin yıkımı tamamlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın destekleriyle yürütülen ‘Yarısı Bizden Kampanyası’ çerçevesinde, riskli binalar güvenli yaşam alanlarına dönüştürülüyor. Bu kapsamda, yıkılan 120 konutluk bina yerine, 144 konut ve ticari alanlar içeren modern bir site inşa edilecek.

Söz konusu projede, konut sahiplerinin de desteğiyle %100 vatandaş müteahhit uzlaşması sağlanarak dönüşüm gerçekleştiriliyor. Park sorununun çözülmesi için zemin altı otopark alanı da inşa edilecek ve ortak kullanım alanları ile vatandaşların yaşam standardı artırılacak.

Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit, yıkım çalışmalarını yerinde inceleyerek, "Belediye Başkanımız Abdurrahman Dursun öncülüğünde, şehirde kapsamlı bir dönüşüm süreci yürütüyoruz. Eski binaların güvenli, depreme dayanıklı konutlarla değiştirilmesi önceliğimizdir. Bu süreçte konut sahiplerinin de destek vermesi büyük önem taşıyor. Ürünkent Sitemizde hayal ettiğimiz dönüşüm başlıyor; vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun," ifadelerini kullandı.

SULTANGAZİ BELEDİYESİ, KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA YAPILACAK 144 KONUTLUK YERİN YAPIMI İÇİN ESKİ...

SULTANGAZİ BELEDİYESİ, KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA YAPILACAK 144 KONUTLUK YERİN YAPIMI İÇİN ESKİ SİTENİN YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

SULTANGAZİ BELEDİYESİ, KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA YAPILACAK 144 KONUTLUK YERİN YAPIMI İÇİN ESKİ...