Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Tarlada patates topladı, sözü verdi: Kiraz’ın çehresi değişecek

Tarlada patates topladı, sözü verdi: Kiraz’ın çehresi değişecek

Kurban Bayramı’nın üçüncü gününü Kirazlı hemşehrileriyle geçiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yoğun bir saha mesaisi gerçekleştirdi. Güne CHP İlçe Başkanlığı’ndaki temaslarıyla başlayan Tugay, birlik ve beraberlik mesajları vererek yerel teşkilatla bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bayram ziyaretleri kapsamında gittiği Kiraz’da asfalt seferberliğinin müjdesini vererek, ilçenin altyapı sorunlarını kökten çözeceklerini açıkladı.

Kurban Bayramı’nın üçüncü gününü Kirazlı hemşehrileriyle geçiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yoğun bir saha mesaisi gerçekleştirdi. Güne CHP İlçe Başkanlığı’ndaki temaslarıyla başlayan Tugay, birlik ve beraberlik mesajları vererek yerel teşkilatla bir araya geldi.

Asfalt kapasitesini ikiye katladık

İlçe genelindeki yol sorunlarına dair vatandaşlardan gelen talepleri yanıtlayan Başkan Tugay, belediyenin altyapı hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti. Yağışlı havaların geride kalmasıyla birlikte Haziran ayı itibarıyla kapsamlı bir asfaltlama çalışması başlatacaklarını ifade eden Tugay, "Belediyemizin asfalt kapasitesini ikiye katladık. Önümüzdeki birkaç ay içinde ilçenin dört bir yanındaki yolları yenileyerek vatandaşlarımızı rahatlatacağız. Kiraz’ın imar planlarını da askıya çıkardık, ilçemize çok daha iyi bakacağız" dedi.

Üretici kadınlarla tarlaya girdi

Ziyaretleri sırasında tarlada çalışan kadınlarla bir araya gelen Başkan Tugay, eline aldığı sepetle patates hasadına katıldı. Üreticilerin katma değerli ürün ve yeni iş kolları konusundaki taleplerini dikkatle dinleyen Tugay, bölgenin kalkınması için projeler geliştireceklerini vurguladı.

Tarihi ve sosyal dokuya yakın markaj

Yeniköy, Haliller, Mersinlidere ve Kaleköy mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaşan Tugay, çocuklara harçlık dağıtmayı da ihmal etmedi. Haliller Mahallesi’nde cuma namazını kıldıktan sonra bölgedeki atıl durumdaki halı saha ve Kara Halil Bey Türbesi’nde incelemelerde bulunan Tugay, türbe çevresindeki restorasyon ve iyileştirme çalışmaları için kurmaylarına talimat verdi. Başkan Tugay, günün sonunda Kiraz Belediyesi’ne ait Teneffüs Kafe’de vatandaşlarla çay içip sohbet ederek ziyaretini noktaladı.