Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Tekirdağ'da 17 Ağustos depremi anma programı düzenlendi

Tekirdağ'da 17 Ağustos depremi anma programı düzenlendi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 27. yıl dönümünde anlam dolu bir anma programı gerçekleştirdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 27. yıl dönümü sebebiyle Çorlu Cumhuriyet Parkı’nda anma programı düzenledi. Programda, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar edildi ve Tekirdağ'ın afetlere karşı daha dirençli hale getirilmesi için yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Anma programı dualarla başladı

Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayarak, 17 Ağustos Marmara Depremi’nde yaşamını yitirenler anısına yapılan dualarla devam etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, 17 Ağustos’un sadece bir anma günü olmadığını, aynı zamanda geleceğe yönelik sorumlulukları hatırlatan bir tarih olduğunu ifade etti. Depremin engellenemeyeceğini ancak yıkım ve can kayıplarının önlenebileceğini vurgulayan Yüceer, "Biz, ‘Tekirdağ Dönüşüyor’ diyerek yolumuza çıktık. Bu anlayışla hiçbir riski ertelemeyecek, kentimizi afetlere karşı daha dirençli ve güvenli hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Afetlere hazırlık çalışmaları sürüyor

Yüceer, mevcut yapı stokunun tespit edilmesi ve riskli yapıların güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca, güvenli yapıların yanı sıra zemin önemine de vurgu yaptı. Afet öncesi, afet anı ve sonrası hazırlıkların eş zamanlı sürdürüldüğünü belirten Yüceer, geçici barınma alanları, ekipmanlar, eğitimli ekipler, itfaiye istasyonları ve araçların hazırlık süreçlerinde ele alındığını ifade etti.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının uzlaşı temelinde yürütüldüğünü belirten Yüceer, Tekirdağ Kentsel Dönüşüm AŞ’nin kurulması ve uzlaşma ofislerinin açılmasıyla beraber vatandaşların süreçle ilgili kaygılarına şeffaf olarak yanıt vermeyi hedeflediklerini söyledi. Altınova Mahallesi ile başlayan dönüşüm çalışmalarının Zafer Mahallesi ve diğer bölgelerde de devam edeceğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen mikrobölgeleme çalışmaları, geçici barınma alanlarının altyapı hazırlıkları, su ve kanalizasyon sistemleri ile konteyner yerleştirilmesi alanındaki çalışmalara da değinildi. Anma programı, protokol üyelerinin kurum ve kuruluşların bilgilendirme stantlarını ziyaret etmesiyle son buldu.

PROGRAMDA KONUŞAN TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. CANDAN YÜCEER, KONUŞMA YAPTI.

PROGRAMDA KONUŞAN TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. CANDAN YÜCEER, KONUŞMA YAPTI.