Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Ters yönde vinç kullanan sürücüye Pendik’te yüksek ceza kesildi

Ters yönde vinç kullanan sürücüye Pendik’te yüksek ceza kesildi

Pendik’te sosyal medyada tespit edilen ters yönde vinç kullanan sürücüye 20 bin lira ceza kesildi. O anlar tepki çekti.

Pendik’te D-100 güney yan yolunda trafik akışını tehlikeye atan bir olay, 13 Ağustos günü meydana geldi. 34 UT 9510 plakalı vinç sürücüsü Cumali K. (40), yerleşim yeri içerisindeki bölünmüş kara yolunda ters istikamette araç kullanarak dikkatleri üzerine çekti. O anlar, sosyal medyada paylaşıldıktan sonra büyük tepki topladı.

Trafik ekipleri harekete geçti

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte Pendik Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Yapılan tespitlerin ardından sürücü, Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesi kapsamında 20 bin lira idari para cezası ile cezalandırıldı. Bu madde, sürücülerin yerleşim yeri içerisindeki bölünmüş kara yollarında aksi bir işaret bulunmadıkça araçlarını ters istikamette sürmelerini yasaklamaktadır.

Sorumsuz davranışlar ve sonuçları

Trafik güvenliğine ciddi şekilde zarar veren bu tür davranışların son derece tehlikeli olduğunu belirten yetkililer, vatandaşı uyarmak amacıyla sıkı denetimlerin devam edeceğini açıkladı. Sosyal medya kullanıcıları ise bu tür davranışların cezasız kalmaması gerektiğine dair yorumlar yaptı ve trafik güvenliğinin önemine dikkat çekti.

SÜRÜCÜYE 20 BİN LİRA İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ.

SÜRÜCÜYE 20 BİN LİRA İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ.