Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Tokat’ta korku dolu anlar: İstinat duvarı büyük bir gürültüyle apartmanın içine girdi

Tokat’ta korku dolu anlar: İstinat duvarı büyük bir gürültüyle apartmanın içine girdi

Tokat merkezinde gece saatlerinde yaşanan olay, bölge sakinlerine büyük panik yaşattı. Kaleardı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bir binanın istinat duvarı, henüz belirlenemeyen bir nedenle büyük bir gürültüyle çöktü.

Kaleardı Mahallesi’nde meydana gelen olayda, bir binanın bahçe duvarı büyük bir şiddetle yıkıldı; moloz yığınlarının dolduğu üç katlı apartman tahliye edildi.

Tokat merkezinde gece saatlerinde yaşanan olay, bölge sakinlerine büyük panik yaşattı. Kaleardı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bir binanın istinat duvarı, henüz belirlenemeyen bir nedenle büyük bir gürültüyle çöktü. Duvarın yıkılma şiddetiyle yayılan molozlar, hemen ön tarafta bulunan üç katlı apartmanın zeminine kadar ulaştı.

Ekiplerden acil müdahale

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye vakit kaybetmeden polis, AFAD ve belediye ekipleri yönlendirildi. Olay yerine ulaşan ekipler, binanın genel yapısında meydana gelen hasarı inceleyerek, yapının daha fazla zarar görme ihtimaline karşı tedbir aldı.

Güvenlik önlemleri artırıldı

Yapılan ilk incelemelerin ardından, binanın çökme riski taşıdığı tespit edildi. Bu gelişme üzerine apartman sakinleri tahliye edilerek güvenli bir alana alındı. Belediye ve AFAD ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri oluştururken, molozların temizlenmesi ve binanın statik durumunun netleşmesi için çalışmaların devam edeceği bildirildi. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmaması ise tek teselli kaynağı oldu.