Tokat’ın Almus ilçesine bağlı Karadere köyü Yukarı Mahalle’deki vatandaşlar, son dönemlerde yaşanan sel ve su baskınlarının ardından heyelan tehlikesi nedeniyle büyük bir tedirginlik yaşıyorlar. Yaklaşık bir ay önce etkili olan yoğun yağışlar sonucunda, mahalledeki zeminlerde belirgin bozulmalar meydana geldi.
Özellikle mahalle yolunda oluşan derin yarıklar ve evlerin üstündeki arazilerde görülen çatlaklar, heyelan riskinin boyutunu gözler önüne seriyor. Mahalle sakinleri, her geçen gün büyüyen çatlakların evlerine doğru ilerlediğini, bu durumun can güvenliklerini tehdit ettiğini vurguladı.
Yaklaşık bir aydır korku içerisinde yaşayan mahalle halkı, yağışlı havalarda tedirginliklerinin daha da arttığını ifade etti. Geceleri uyuyamadıklarını belirten vatandaşlar, muhtemel bir heyelanın evlerini ve yaşam alanlarını tehdit ettiğini kaydettiler.
Bölgede yaşayan vatandaşlar, mevcut şartlarda yaşamlarını sürdürmenin her geçen gün daha da zorlaştığını aktararak, kalıcı çözüm talep ettiler. Heyelan tehlikesine karşı acilen önlemler alınması gerektiğini vurgulayan mahalle sakinleri, güvenli bir yaşam alanına kavuşmayı umuyor.

TOKAT'IN ALMUS İLÇESİNE BAĞLI KARADERE KÖYÜ YUKARI MAHALLE'DE YAŞAYAN VATANDAŞLAR, SEL VE SU BASKINLARININ ARDINDAN OLUŞAN HEYELAN TEHLİKESİ NEDENİYLE ENDİŞELİ GÜNLER GEÇİRİYOR.
