İnegöl’de dalgınlık sonucu ters yöne giren kadın sürücü, kilometrelerce süren tehlikeli yolculuğun ardından emniyet ekiplerinin sıkı takibiyle yakalandı.
Bursa'nın İnegöl ilçesinde sabah saatlerinde yürekleri ağza getiren bir trafik skandalı yaşandı. Ahmet Türkel Çevre Yolu üzerinde seyir halinde olan 43 yaşındaki G.A. idaresindeki 16 ARJ 828 plakalı otomobil, Cerrah Kavşağı'ndan hatalı bir manevra yaparak ters yöne girdi.
Polis ekipleri dedektif gibi iz sürdü
Karşı yönden gelen araçlara aldırış etmeden yaklaşık 3 kilometre boyunca ilerleyen sürücü, diğer araç sürücülerine korku dolu anlar yaşattı. Olayın amatör kameralara yansıması ve sosyal medyada infial yaratması üzerine İnegöl Emniyet Müdürlüğü Sivil Trafik ekipleri vakit kaybetmeden inceleme başlattı. Bölgedeki tüm güvenlik kameralarını titizlikle tarayan ekipler, aracın izini Kemalpaşa Mahallesi'ne kadar sürdü.
20 bin liralık ceza ve adli süreç
Paşaören Sokak üzerinde park halinde bulunan araca ulaşan ekipler, sürücü G.A.'yı olay yerine çağırdı. Yapılan kontrollerin ardından sürücüye ters yönde seyretmekten 20 bin TL tutarında idari para cezası kesildi. Bununla da yetinmeyen emniyet güçleri, sürücü hakkında trafik güvenliğini kasten tehlikeye düşürmek gerekçesiyle adli soruşturma başlattı. Emniyet yetkilileri, sürücülerin trafik işaret ve levhalarına dikkat etmeleri konusunda bir kez daha uyarıda bulundu.