İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Türkmen için suç duyurusu

Türkmen için suç duyurusu

İstanbul Üsküdar Belediyesi'nde Gençlik Akademisi'nin kurucu müdürlüğünü yapan 8 yıllık belediye çalışanı Veysel Kömürcü’nün ‘milyonlarca liralık yolsuzluk’ iddialarına ilişkin Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Veysel Kömürcü’nün zabıt katibi huzurunda Üsküdar Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarında bulınmasının ardından, Avukat Onur Cingil belediye başkanı ve haberde adı geçen müdür Y.Ö. hakkında suç duyurusunda bulundu. Cingil Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu dilekçesinde, Üsküdar’da yaşayan, menfaati zedelenen ve suçtan etkilenen bir birey olarak suç duyurusunda bulunmasının zaruri olduğunu belirterek, “Veysel Kömürcü'nün verdiği ifadeye göre, birkaç defa Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile de görüştüğünü ve tüm yolsuzlukları anlattığını söylemekte bu anlamda da Üsküdar Belediye Başkanı'nın yolsuzluklara dair hiçbir şey yapmadığını ortaya koymaktadır. Esasen bu durum o tarihten bu yana Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in idari ya da adli herhangi bir soruşturma açtırmamasından da net bir şekilde anlaşılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Elini kıpırdatmadı
İddiaların ardından belediye başkanı ya da savcılığın harekete geçmediğinin belirtildiği dilekçede, “Veysel Kömürcü’nün ifadeleri okunduğunda insanı dehşete düşürmekte olup yıllardır yapılan yolsuzlukları da ortaya sermektedir. Fakat bu konuda ne Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ne devletin herhangi bir kurumu ne de Cumhuriyet Savcılıkları harekete geçmemiştir” ifadelerine yer verildi.

Belgeleriyle sundu
Veysel Kömürcü’nün savunmasına ihbarda bulunduğuna dair not düştüğünün belirtildiği dilekçede, “4 Kasım 2019'da yeminli zabıt katibi huzurunda belediyeye savunma veren Veysel Kömürcü, ifade metnini imzalarken de ‘ifadem ve ihbarımdır’ notunu da düşmüştür. Bu beyan dahi Cumhuriyet Savcılıklarını harekete geçirecek bir beyandır. Veysel Kömürcü'nün Üsküdar Belediyesi’nde vermiş olduğu savunma dosyası istendiğinde net bir şekilde her şey anlaşılacak olup, Veysel Kömürcü olayın detaylarını savunmasının ekinde belgelerle sunmuştur. Yolsuzluğun belgesinin de bu anlamda nerede olduğu açık olup, bu belgelerin yok edilmeden acilen el konulup incelenmesi gerekmektedir” denildi. Avukat Onur Cingil dilekçesinde, Üsküdar Belediye Başkanlığı’nda ismi yolsuzlukla geçen, yapılan yolsuzluklardan sorumlu şüpheliler ile soruşturma derinleştirildikçe ortaya çıkacak diğer şüpheliler hakkında soruşturma başlatılarak iddianame düzenlenmesini talep etti.