Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Uttarakhand'da beklenmedik sel felaketi: köprü ve kamyon suya kapıldı

Uttarakhand'da beklenmedik sel felaketi: köprü ve kamyon suya kapıldı

Uttarakhand'da meydana gelen ani sel felaketi, bir köprü ve kamyonu sürükleyerek 15 köyle bağlantıyı kopardı.

Hindistan'ın Uttarakhand eyaletinin Chamoli bölgesinde, şiddetli yağışların ardından meydana gelen sel felaketi baş döndürücü manzaralar oluşturdu. Niti Vadisi'ndeki Tamak deresi, aşırı yağışlar neticesinde taştı ve bu durum, bir kamyon ve köprünün sele kapılmasına neden oldu.

Felaket anı amatör kamerada

O anlar, etrafta bulunan amatör kameralar tarafından kaydedilirken, bölge sakinleri felaketten kaçmak için can havliyle hareket etti. Sel sularının yükselmesiyle birlikte görülmemiş bir tehlike anı yaşandı.

Köprünün yıkılması iletişimi etkiledi

Köprünün yıkılması, bölgede bulunan 15’ten fazla köyle iletişimin kesilmesine yol açtı. Acil durum ekipleri, felaketin ardından bölgeye gönderilerek, gerekli müdahaleleri yapmaya başladı. Bu tür iklim olaylarının sıklaştığı bölgede, yetkililer, sel felaketi için yerel halkı sürekli olarak uyarıyor.

Uttarakhand'daki bu gelişmeler, sel felaketlerinin önlenmesi ve bu tür olaylara hazırlıklara dair tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

Hindistan'ın Uttarakhand eyaletinde meydana gelen selde bir kamyon ve köprü sele kapıldı.

Hindistan'ın Uttarakhand eyaletinde meydana gelen selde bir kamyon ve köprü sele kapıldı.