Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Van gölü sahil yolunda toplu taşıma ihtiyacı artıyor

Van gölü sahil yolunda toplu taşıma ihtiyacı artıyor

Van'daki vatandaşlar, yeni açılan sahil yoluna toplu taşıma hizmeti verilmesini istiyorlar. Piknik alanlarına erişim zorlaşıyor.

Van'da, 2023 yılında tamamlanarak araç trafiğine açılan 12 kilometrelik Van Gölü Sahil Yolu, çevresindeki piknik alanları ile birlikte vatandaşların dikkatini çekiyor. Bu yeni yol, sağladığı ulaşım kolaylığı ile Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerini bir araya getirirken, kentin trafik yükünü de hafifletiyor.

Projenin Detayları

Van Gölü Sahil Yolu projesi, 1100 dönümlük yeşil alan ile birlikte iki etapta inşa edildi. İskele-Fidanlık ve Fidanlık-Havalimanı olarak düzenlenen bu yol, Hatuniye Yolu, Eski Kale Yolu ve Yaşar Kemal Parkı gibi önemli bağlantı yollarını kapsıyor. Proje, Erciş Yolu'na kadar uzanarak bölgedeki ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştırdı.

Vatandaşların Talepleri

Ancak, Van Sahil Yolu'nda özel araçları olmayan vatandaşlar için ulaşım sorunu baş göstermeye başladı. Edremit ilçesinden başlayarak, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesine kadar kesintisiz ulaşım sağlayan bu yol, toplu taşıma eksikliği ile karşı karşıya. Yerel halk, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'ne sahil yoluna toplu taşıma hizmetinin getirilmesi için çağrıda bulunuyor. Piknik alanlarına ve düzenlenen yeşil alanlara erişim sağlamak amacıyla toplu taşımanın hayata geçirilmesi bekleniyor.

VAN'DA VATANDAŞLAR, ÇEVRESİNDEKİ PİKNİK ALANLARIYLA BİRLİKTE 2023 YILINDA TAMAMLANARAK ARAÇ...

VAN'DA VATANDAŞLAR, ÇEVRESİNDEKİ PİKNİK ALANLARIYLA BİRLİKTE 2023 YILINDA TAMAMLANARAK ARAÇ TRAFİĞİNE AÇILAN 12 KİLOMETRELİK VAN GÖLÜ SAHİL YOLUNA TOPLU TAŞIMA HİZMETİNİN VERİLMESİNİ TALEP ETTİ.