Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Van Gölü'nde dalgalar yüzünden zor anlar yaşayan yüzücü kurtarıldı

Van Gölü'nde dalgalar yüzünden zor anlar yaşayan yüzücü kurtarıldı

Ahlat'ta rüzgar nedeniyle dalgalara kapılan yüzücü, sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarılarak güvenli bir şekilde kıyıya getirildi.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde sabah saatlerinde Van Gölü’ne giren 58 yaşındaki Ö.K., rüzgarın şiddetiyle oluşan dalgalar nedeniyle kıyıdan uzaklaşarak zor durumda kaldı.

Arkadaşlarıyla birlikte suya giren Ö.K., bir süre yüzdükten sonra dalgaların etkisini hissetmeye başladı. Kıyıya dönmek isteyen yüzücü, rüzgarın etkisiyle hızlıca açığa doğru çekildi. Arkadaşları, Ö.K.'nin bir süre gelmemesi üzerine endişelendi ve durumu Ahlat Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirdi.

İhbar üzerine kurtarma çalışmaları başladı:

Sahip oldukları bilgiye dayanarak, sahil güvenlik ekipleri bölgeye hızla yönlendirildi. Hem arama hem de kurtarma amacıyla hazırlanan bot, kısa süre içinde Van Gölü'ne açıldı. Yapılan aramalar sonucunda, Ö.K. kıyıdan yaklaşık 900 metre açıkta bulundu. Ekipler hemen harekete geçerek, yüzücüyü güvenli bir şekilde bota aldılar.

Yüzücü sağ salim kıyıya getirildi:

Sahil güvenlik ekipleri, Ö.K.’yi botla almakta gecikmedi ve yüzücüyü güvenli bir şekilde kıyıya çıkardı. Olay, yüzme seansının tatlı belirsizliği içinde bir kurtarma hikâyesine dönüşmüş oldu. Yaşanan olay, suya girerken dikkatli olmak gerektiğinin bir hatırlatıcısı olarak akıllarda kaldı.

Van Gölü’nde akıntıya kapılan yüzücü sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı

Van Gölü’nde akıntıya kapılan yüzücü sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı