Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Van’da bayram havası: Gençler 19 Mayıs’ı spor ve sanatla kutladı

Van’da bayram havası: Gençler 19 Mayıs’ı spor ve sanatla kutladı

Van, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir heyecanla karşıladı. Edremit ilçesinde bulunan Nur Tatar Spor Salonu, gün boyu süren etkinliklerle bayramın coşkusuna ev sahipliği yaptı.

Nur Tatar Spor Salonu’nda düzenlenen görkemli törenle 19 Mayıs coşkusu zirveye taşınırken, Vanlı gençler yeteneklerini sergileyerek unutulmaz bir güne imza attı.

Van, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir heyecanla karşıladı. Edremit ilçesinde bulunan Nur Tatar Spor Salonu, gün boyu süren etkinliklerle bayramın coşkusuna ev sahipliği yaptı.

Törenin Başlangıcı ve Stant Ziyaretleri

Resmi kutlamalar, Vali Ozan Balcı ve genç sporcuların birlikte meşaleyi yakmasıyla start aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören alanını dolduran kalabalığa seslenen Vali Balcı, daha sonra gençlik merkezleri ve çeşitli kamu kurumlarının hazırladığı stantları tek tek ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gösteriler ve Kültürel Etkinlikler

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Tosun’un günün anlam ve önemine dair yaptığı açılış konuşmasının ardından salon adeta bir şölen alanına dönüştü. Halk oyunları ekiplerinin sergilediği performanslar ve sporcuların hünerlerini gösterdiği özel şovlar, izleyicilerden tam not aldı. Gençlerin okuduğu şiirler ve yaptıkları konuşmaların ardından gerçekleştirilen konser, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Ödül Töreni ve Kortej Yürüyüşü

Etkinliklerin finali ise başarıya ayrıldı. Bayram kapsamında düzenlenen branş turnuvalarında dereceye giren sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Kutlamalar, tüm katılımcıların yer aldığı coşkulu bir kortej yürüyüşü ile sona erdi.