Van’ın merkez ilçesi İpekyolu’nda, kaldırımların işgal edilmesi sorunu giderek büyüyor. Ana cadde ve ara sokaklarda yer alan tezgâhlar, malzeme kolileri, dondurma ve meşrubat dolapları, yayaların kaldırımları kullanmasını neredeyse imkânsız hale getirdi.
Kaldırımların durumu tehlike arz ediyor:
Genişliği zaman zaman 50 santimetreye kadar düşen kaldırımlarda yürüyüş yapmanın zorluğu aileleri ve yaşlı bireyleri zor durumda bırakırken, birçok yaya kaldırımları kullanamadığı için akıcı trafikte yürümek zorunda kalıyor. Bu da can güvenliği açısından büyük bir risk oluşturuyor.
Turistlere ve yerel esnafa yansıması:
Tarihi ve turistik bir cazibe merkezi olan Van’da yaşanan bu durum, sadece yerel halkı değil, şehre gelen İranlı turistleri de olumsuz etkiliyor. Turistler, caddelerdeki düzensizlik karşısında şaşkınlık yaşarken, böyle bir kaldırımla ilgili sorun
Durumdan rahatsız olan yerel esnaf ise, kurallara uyarak iş yapmaya çalışanların haksız rekabetle karşılaştığını belirtiyor. Birçok esnaf, "Kaldırımları işgal eden birkaç kişinin yüzünden tüm esnaf zan altında kalıyor. Bu adaletsizlik bir an önce son bulmalı" diyerek tepkilerini dile getiriyor.
Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi yetkililerinin konuda daha etkin bir rol almasını isteyen vatandaşlar, zabıta ekiplerinin daha fazla denetim yaparak caddelerdeki işgallere son vermesini talep ediyor. Kent sakinleri, sorunun çözülmesi için somut adımlar atılmasını bekliyor.

VAN’IN MERKEZ İLÇESİ İPEKYOLU’NUN ANA CADDE İLE ARA SOKAKLARINDA GİDEREK ARTAN KALDIRIM İŞGALLERİ, HEM YAYALARI HEM DE KURALLARA UYAN ESNAFI CANINDAN BEZDİRDİ.