Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Vatan sevgisinin önünde engel yok: 13 genç askerlik hayalini Bayburt'ta gerçekleştirdi

Vatan sevgisinin önünde engel yok: 13 genç askerlik hayalini Bayburt'ta gerçekleştirdi

Bayburt’ta düzenlenen anlamlı etkinlikte, fiziksel engelleri nedeniyle normal askerlik sürecine dahil olamayan 13 genç, bir günlüğüne de olsa Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapmanın onurunu tattı.

Bayburt İl Jandarma Komutanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenen özel törenle, temsili askerlik heyecanı yaşayan 13 engelli vatandaşımız üniforma giyip yemin ederek unutulmaz bir gün yaşadı.

Bayburt’ta düzenlenen anlamlı etkinlikte, fiziksel engelleri nedeniyle normal askerlik sürecine dahil olamayan 13 genç, bir günlüğüne de olsa Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapmanın onurunu tattı. İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Askerlik görevine dair vurgu

Törende konuşan Bayburt İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Aslan, askerliğin her Türk genci için kutsal bir vazife olduğunu belirterek, "Bugün şanlı ordumuzun birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ettikleri yeminle vatan sevgisinin hiçbir engel tanımadığını bir kez daha kanıtladılar" ifadelerini kullandı.

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ise gençlerin sergilediği azmin tüm topluma örnek teşkil ettiğini vurguladı. Eldivan, "Sizler sadece üniforma giymediniz; aynı zamanda vatan sevgisinin engel tanımadığını tüm dünyaya gösterdiniz. Bu özel evlatlarımızın gururuna ortak olmaktan büyük onur duyuyoruz" dedi.

Anne ve oğulun duygu dolu anları

Resmi törenin ardından katılımcılara terhis belgeleri ve künyeleri takdim edildi. Programın en dikkat çeken anı ise Hakan Danayiyen’in yaşadığı büyük sevinç oldu. Terhis belgesini teslim aldıktan sonra heyecanla annesinin yanına koşan Danayiyen, künyesini annesine taktırdı. Oğlunun üniformalı halini gören annenin "Hakan jandarma olmuş" sözleri, törene katılanlara duygusal anlar yaşattı.

Jandarma Marşı’nın coşkuyla okunmasının ardından, protokol üyeleri ve ailelerin katılımıyla çekilen hatıra fotoğrafları ile etkinlik sona erdi.