Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Vidanjör dehşeti: ASKİ'nin çay molası evi yakıyordu

Vidanjör dehşeti: ASKİ'nin çay molası evi yakıyordu

Adana'da ASKİ ekiplerinin çay molası faciaya neden oluyordu. Çalışır durumda bırakılan vidanjör alevlere teslim oldu.

Adana'nın Seyhan ilçesinde belediye ekiplerinin kanalizasyon temizliği sırasında çalışır vaziyette bırakıp çay içmeye gittiği vidanjör alev aldı. Kısa sürede büyüyen yangın mahallede korku dolu anlar yaşatırken, bir aile evlerinde mahsur kalmaktan son anda kurtuldu.

Kahvehane Molası KÂbusa Döndü

Olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Tellidere Mahallesi'nde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, mahalle sakinlerinin uzun süredir şikayetçi olduğu kanalizasyon tıkanıklığı için bölgeye Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri sevk edildi.

Sokakta temizlik çalışması başlatan görevliler, iddiaya göre aracı çalışır durumda bırakarak yakınlardaki bir kahvehaneye çay içmeye gitti. Araç kimsesiz ve çalışır vaziyette beklerken, henüz belirlenemeyen bir nedenle vidanjörün motor kısmından alevler yükselmeye başladı.

MAHSUR KALMAKTAN SON ANDA KURTULDULAR

Alevlerin hızla büyümesi ve sokağın duman altında kalması üzerine büyük bir panik yaşandı. Vidanjörün park edildiği evin hemen yanında yaşayan Ömer Süzgen ve ailesi, yoğun duman ve alevler nedeniyle evlerinden çıkmakta güçlük çekti. Komşuların yardımı ve kendi çabalarıyla dışarı çıkmayı başaran aile, ölümden kıl payı döndü.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevleri çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alarak söndürdü. Ancak olayda mahalledeki bazı evlerde maddî hasar meydana geldi.

"Her Geldiklerinde Aynı İhmalkÂrlık"

Yaşanan olayın şokunu atlatan mahalle sakinleri, belediye ekiplerinin ihmalkârlığına isyan etti.

Evinde hasar oluşan Ömer Süzgen, ekiplerin sürekli aynı duyarsızlığı sergilediğini belirterek, "Burada sürekli tıkanıklık var ve her geldiklerinde böyle yapıyorlar. Sonunda yangın çıktı, eşim ve çocuklarım zor kurtardı kendilerini. Biz şikayetçiyiz. Evimde hasar var." diyerek tepki gösterdi.

Bir diğer mahalle sakini ise aracın şoförünün kahvehanede çay içerken felaketten habersiz olduğunu dile getirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.