İstanbul genelinde aralıklarla etkisini sürdüren yağış, Sultanbeyli'de de günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Hamidiye Mahallesi'nde yağmur sularının birikmesiyle cadde adeta suyla kaplandı.
Saat 13.30 sıralarında meydana gelen olayda, araçların güçlükle ilerlediği caddeden geçmeye çalışan bir çocuk dengesini kaybederek yere düştü.
Arkadaşı yardım etmeye çalıştı
Sırtında çantası bulunan çocuk, bir süre yerden kalkmakta zorlandı. Yanındaki arkadaşı ise arkadaşına yardım etmek için çaba gösterdi ancak çocuk kendi başına ayağa kalkmakta güçlük çekti.
Bu sırada caddeden geçen sürücülerden biri durumu fark ederek aracını durdurdu.
Sürücü çocuğu güvenli alana ulaştırdı
Araçtan çocuğa doğru elini uzatan sürücü, ayağa kalkmayı başaran çocuğun elinden tuttu. Çocuk, sürücünün desteğiyle bir süre yağmur sularıyla dolu caddede ilerledikten sonra kaldırıma ulaştı.
Hızla akan suyun bulunduğu yoldan çocuğu uzaklaştıran sürücünün duyarlı davranışı, çevrede bulunan vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.
Yaşananlar, yağış sırasında caddede oluşan su birikintilerinin yayalar açısından oluşturduğu zorluğu da gözler önüne serdi.