Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Yalova'da jandarma operasyonuyla ele geçirilen akrep zehri 5 milyon dolara değer

Yalova'da jandarma operasyonuyla ele geçirilen akrep zehri 5 milyon dolara değer

Yalova'da jandarmanın yürüttüğü operasyonda ele geçen akrep zehrinin piyasa değeri 5 milyon dolar olarak belirlendi.

Yalova'da, gramı altından katbekat değerli olduğu belirtilen akrep zehri, jandarmanın başarılı bir operasyonu ile ele geçirildi. 500 gramlık bu zehir, yaklaşık 5 milyon dolar piyasa değeri ile dikkat çekiyor.

Yalova İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında Çiftlikköy ilçesinde bir otomobili durdurdu. Araçta, plastik şişe içerisinde muhafaza edilen şüpheli madde bulundu.

Yapılan incelemeler sonucu, ele geçirilen maddenin Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Laboratuvarı'nda yapılan analizlerle akrep zehri olduğu kesinleşti.

Jandarmanın soruşturmasında, zehrin Suriye uyruklu I.A. ve A.A. tarafından yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye getirildiği ve burada alıcı arandığı tespit edildi. Akrep zehri, kozmetik, ilaç ve bilimsel araştırmalarda sınırlı alanlarda kullanılabildiği için yasa dışı piyasada yüksek fiyatlarla alıcı bulabiliyor.

Ele geçirilen maddeyle ilgili olarak, 2 şüpheli hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adli ve idari işlem başlatıldı.

GRAMI ALTINDAN KATBEKAT DEĞERLİ OLDUĞU BELİRTİLEN AKREP ZEHRİ, YALOVA'DA JANDARMANIN OPERASYONUYLA...

GRAMI ALTINDAN KATBEKAT DEĞERLİ OLDUĞU BELİRTİLEN AKREP ZEHRİ, YALOVA'DA JANDARMANIN OPERASYONUYLA ELE GEÇİRİLDİ. SURİYE'DEN YASA DIŞI YOLLARLA TÜRKİYE'YE GETİRİLDİĞİ BELİRLENEN YAKLAŞIK 500 GRAM AKREP ZEHRİNİN PİYASA DEĞERİNİN 5 MİLYON DOLAR OLDUĞU ÖĞRENİLDİ