Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Yeşilyurt’ta dayanışma ağı genişliyor: 11’inci taziye evi için imzalar atıldı

Yeşilyurt’ta dayanışma ağı genişliyor: 11’inci taziye evi için imzalar atıldı

Yeşilyurt Belediyesi, vatandaşların acılarını paylaşırken daha konforlu ve düzenli alanlarda bir araya gelebilmeleri adına başlattığı taziye evi seferberliğini sürdürüyor.

Yeşilyurt Belediyesi, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek İnönü Mahallesi’nde hayata geçireceği yeni taziye evi için hayırsever iş birliğiyle düğmeye bastı.

Yeşilyurt Belediyesi, vatandaşların acılarını paylaşırken daha konforlu ve düzenli alanlarda bir araya gelebilmeleri adına başlattığı taziye evi seferberliğini sürdürüyor. İlçenin sosyal dokusunu güçlendiren bu proje kapsamında, 11’inci tesisin İnönü Mahallesi’ne kazandırılması için resmi protokol süreci tamamlandı. Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ile projeye destek veren hayırsever iş insanı arasında imzalanan protokol, bölgedeki toplumsal dayanışma kültürünü bir üst seviyeye taşıyacak.

Sözler birer birer gerçeğe dönüşüyor

İmza töreninde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, seçim döneminde halka verdikleri taahhütleri yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Taziye evlerinin sadece birer yapı değil, birlik ve beraberliğin pekiştiği önemli sosyal merkezler olduğunu vurgulayan Geçit, şu ifadeleri kullandı:

Hemşerilerimizin en zor günlerinde yanlarında olabilmek, onlara nezih ve huzurlu ortamlar sunmak temel önceliğimizdir. Modern mimarisiyle dikkat çeken bu tesisler, vatandaşlarımızdan gelen olumlu geri dönüşlerle ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu kanıtlıyor. Yaz ayları içerisinde yapımı süren diğer projelerimizi de tamamlayarak hizmete açacağız.

Kamu ve hayırsever iş birliğinin gücü

Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Geçit, kamu ve hayırsever iş birliğinin toplumsal dayanışma adına çok kıymetli bir örnek teşkil ettiğini ifade etti. Taziye evinin yapımını üstlenen hayırsever iş insanı ise, toplumun ihtiyaç duyduğu böylesine anlamlı bir hizmete katkı sunmaktan duyduğu manevi huzuru dile getirerek, projenin mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diledi.

İnönü Mahalle Muhtarı Mehmet Cengiz de bölgeye kazandırılacak bu önemli sosyal tesis için belediye yönetimine ve hayırsever vatandaşa teşekkürlerini iletti. İnşaat çalışmalarının kısa süre içerisinde başlaması planlanan 11’inci taziye evi, tamamlandığında bölgedeki sosyal dayanışma altyapısını daha da güçlendirmiş olacak.