Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapılan narkotik operasyonunda 253 kilogram esrar ele geçirildi. Jandarma İnsansız Hava Aracı (JİHA) desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen bir şüpheli gözaltına alındı.
İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinesinde, 7’nci Hudut Alay Komutanlığı ve Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın katkılarıyla uyuşturucu faaliyetleri üzerine kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin istihbari çalışmaları sonucunda belirlenen bir adrese operasyon düzenlendi.
Başarıyla gerçekleştirilen operasyon:
Havadan destek sağlayan JİHA'ların eşliğinde gerçekleştirilen operasyonda, hakkında uyuşturucu ticareti yaptığı değerlendirilen bir kişi yakalanarak gözaltına alındı. Ele geçirilen 253 kilogram esrar, bölgedeki narkotik faaliyetlerinin önlenmesi açısından büyük bir başarı olarak değerlendiriliyor.
Uyuşturucuyla mücadele kararlılığı:
Bakanlık açıklamasında, uyuşturucu ile mücadele faaliyetlerinin kararlılıkla süreceği vurgulanarak, operasyona katılan tüm güvenlik güçleri ve Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı'na teşekkür edildi. Ülke genelinde uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının devam edeceği ve kararlılık belirtilen bu operasyonların artarak süreceği ifade edildi.

Yüksekova'da zehir tacirlerine darbe: 253 kilogram esrar ele geçirildi