Yunusemre Belediyesi marketleri denetliyor
Halkın sağlığını ve gıda güvenliğini ön planda tutan Yunusemre Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren marketleri denetleme çalışmalarını sürdürmektedir. Yapılan denetimlerde, 16 markette son kullanma tarihi geçmiş ürünlere el konulmuştur.
Denetim detayları
Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, halk sağlığını korumak amacıyla sıkı kontroller gerçekleştirmektedir. Ekipler, marketlerde vergi levhası, ruhsat, hijyen koşulları ve son kullanma tarihi gibi önemli noktaları kontrol etmektedir.
Denetim sırasında, mevzuata uygun olmayan bir iş yerinde son kullanma tarihi geçmiş ürünler tespit edilmiş ve bu ürünlere imha edilmek üzere el konulmuştur.
Muradiye Mahallesi'nde yapılan denetimler
Özellikle Muradiye Mahallesi İstasyon Caddesi üzerindeki marketlerde yapılan denetimlerde, çeşitli markalara ait toplam 110 kilogram kedi ve köpek maması tespit edilmiştir. Bu mamaların son kullanma tarihlerinin geçmiş olduğu belirlenmiş ve ekipler tarafından muhafaza altına alınıp gerekli işlemlerin ardından imha edilmiştir.

HALKIN SAĞLIĞINA VE GIDA GÜVENLİĞİNE ÖNEM VEREN YUNUSEMRE BELEDİYESİ, İLÇEDE FAALİYET GÖSTEREN MARKETLERİ DENETLEMEYİ SÜRDÜRÜYOR. 16 MARKETTE YAPILAN DENETİMLERDE SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜNLERE İMHA EDİLMEK ÜZERE EL KONULDU.