Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Zabıta teşkilatı 200 yıllık geçmişini kutladı

Zabıta teşkilatı 200 yıllık geçmişini kutladı

Balıkesir'de Zabıta Teşkilatı, 200'üncü kuruluş yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle kutlama yaptı ve halkın güvenliğine olan bağlılıklarını vurguladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Altıeylül Belediyesi ve Karesi Belediyesi Zabıta Müdürlükleri, Zabıta Teşkilatı'nın 200’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlamak için düzenlediği etkinlikte bir araya geldi.

Çelenk Sunma Töreni

Etkinlik, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Zabıta teşkilatının önemine atıf yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Caner Güreşen, tören sırasında tüm zabıtaların Zabıta Haftası’nı kutladı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Kutlamalar sırasında minik zabıtaların üniformaları ve park edilen araçların oluşturduğu ay-yıldız simgesi dikkat çekti.

Halkın Güvenliği İçin Çalışıyoruz

Güreşen, konuşmasında; "Kenti düzen ve halkın güvenliği için 1826 yılından bu yana gece gündüz çalışıyoruz. Bu yıl 200’üncü yılını kutladığımız zabıta teşkilatımız, kamu yararını gözeterek önemli görevler üstlenmektedir" diyerek görev anlayışlarını vurguladı.

Ayrıca, Güreşen, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve diğer belediye başkanlarına destekleri için teşekkürlerini iletti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül ve Karesi Belediyesi zabıta ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, toplumsal huzur ve güvenliğin önemi üzerine bir farkındalık oluşturdu.

ZABITA TEŞKİLATI 200'ÜNCÜ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

ZABITA TEŞKİLATI 200'ÜNCÜ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI