İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, toplum ahlakını korumak ve yasa dışı faaliyetlerin önüne geçmek için kararlı bir operasyon gerçekleştirdi. İnternet üzerinden fuhuş organizasyonu yaptığı tespit edilen şüphelilere yönelik 3 ay boyunca süren teknik ve fiziki takip sonucunda düğmeye basıldı.
13 Adrese Eş Zamanlı Baskın
Avcılar, Esenyurt, Bağcılar, Fatih ve Bakırköy ilçelerinde belirlenen 13 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, organize bir şekilde fuhuş yaptırdığı belirlenen 8 şüpheli gözaltına alındı.
Operasyonda Ele Geçirilen Deliller
Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda önemli delillere ulaşıldı. Bir miktar para, 10 adet cep telefonu ve 2 adet tablet ele geçirilerek incelemeye alındı.
Adalet Yerini Buldu
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6’sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, bir diğer şüpheli ise savcılık sorgusunun ardından serbest kaldı.
İnsan Ticareti Mağdurları Koruma Altına Alındı
Operasyon sırasında kurtarılan 2 yabancı uyruklu kadın, devletin ilgili kurumlarına teslim edilerek sınır dışı edilmek üzere işlem başlatıldı. Türkiye, insan hakları çerçevesinde mağdurların korunmasına yönelik kararlı tavrını bir kez daha ortaya koydu.