İstanbul'da emniyet güçleri bir kez daha refleksini ve etkinliğini gözler önüne serdi. Ümraniye’de yasa dışı silah ticareti yaptığı belirlenen İ.G. (32) isimli şahıs, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 10 gün süren teknik ve fiziki takibi sonucu düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalandı.
Yapılan detaylı çalışmalar neticesinde, şüphelinin Ümraniye Altınşehir Mahallesi’ndeki evinden plakasız motosikletle ayrılarak Yukarı Dudullu Mahallesi’nde bulunan bir depoya sık sık giriş çıkış yaptığı belirlendi. Şüphelinin depoda uzun süre vakit geçirmesi üzerine 24 Nisan tarihinde düğmeye basıldı.
Cephanelik Gibi Depo Ortaya Çıktı
Operasyon sırasında İ.G. gözaltına alınırken, ikametinde bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Asıl şok edici tablo ise depoda yapılan aramalarla gün yüzüne çıktı. Güvenlik güçleri, tam 313 ruhsatsız tabanca, 366 tabanca şarjörü, 930 tabanca kabzası, 440 tabanca sürgüsü ve çok sayıda silah parçası ile hidrolik kollu manivela ele geçirdi.
Elde edilen silah ve parçaların, organize suç örgütlerinin kullanımına sunulmak üzere hazırlandığı değerlendiriliyor.
Hızlı Yargı Süreci ve Tutuklama
İ.G., Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından 25 Nisan’da adliyeye sevk edildi. "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet" ve "Silah Ticareti" suçlamalarıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma, silahların hangi gruplara pazarlanmak istendiğini tespit etmek amacıyla genişletilerek sürdürülüyor.
Yeni Nesil Çeteler Alarmı!
Yetkililer, ele geçirilen silahların geleneksel mafya yapılarından ziyade, dijital teknolojileri etkin şekilde kullanan ve ilçe bazında örgütlenerek hızla yayılan "yeni nesil organize suç grupları" için temin edilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Araştırmalar, bu modern tehdit yapısının çözülmesi amacıyla derinleştiriliyor.
Türkiye’nin huzur ve güvenliğini hedef alan yasa dışı oluşumlara karşı kararlı mücadelenin devam edeceği vurgulanıyor.