İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç ve suçlularla mücadelede Türkiye’nin kararlı duruşunu bir kez daha gözler önüne serdi. Uluslararası kırmızı bültenle aranan tehlikeli suçlular, yurtdışında gerçekleştirilen nokta operasyonlarla yakalanarak adalete teslim ediliyor.
Devletin suç odaklarına karşı yürüttüğü amansız mücadele, uluslararası alanda meyvesini vermeye devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Orkinos-Bulut” adlı operasyon kapsamında, farklı ülkelerde yakalanan üç firarinin Türkiye’ye getirildiğini, birinin ise iade sürecinin devam ettiğini duyurdu.
Dubai’de Yakalanan A.H. Türkiye’de!
Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından kırmızı bültenle aranan A.H., Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde düzenlenen başarılı operasyonla yakalandı. Adli süreçlerin tamamlanmasının ardından Türkiye’ye iade edilerek adalet önüne çıkarıldı.
İran'dan Teslim Edildi: T.H.C. Artık Türk Adaletinin Önünde
Tasarlayarak adam öldürme, suç örgütüne üye olma ve resmi belgede sahtecilik gibi ağır suçlardan aranan T.H.C., İran’da güvenlik güçlerinin iş birliğiyle yakalandı. Türkiye’ye iade edilerek yargı süreci başlatıldı.
Kolombiya’da Yakalanan F.M. İçin Geri Sayım Başladı
Uyuşturucu ticareti ve organize suç örgütü üyeliği gibi suçlardan kırmızı bültenle aranan F.M., Kolombiya’da yakalanarak gözaltına alındı. Bakanlık yetkilileri, iade sürecinin sürdüğünü ve yakın zamanda Türkiye’ye getirileceğini açıkladı.
Yerlikaya: “Suçluların Peşini Bırakmıyoruz”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen bu operasyonlarda emeği geçen Adalet Bakanlığı, Interpol-Europol Daire Başkanlığı, İstihbarat ve Narkotik birimleriyle Göç İdaresi Başkanlığına teşekkür etti. Yerlikaya, “Devletimizin nefesi, teröristlerin, suç örgütlerinin ve zehir tacirlerinin ensesindedir. Kararlılıkla mücadele etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.