Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Asayiş Milli Piyango’yu Taklit Ettiler, 105 Milyonla Vurgun Yaptılar!

Milli Piyango’yu Taklit Ettiler, 105 Milyonla Vurgun Yaptılar!

Hatay ve Mersin'de düzenlenen operasyonda sahte piyango bileti düzenleyen bir suç örgütü çökertildi. Ele geçirilen 7.355 sahte biletle birlikte toplam 105 milyon TL'lik dolandırıcılık tespit edildi. On kişi gözaltına alındı, operasyon devletin suçla mücadelesini vurguladı.

MUHABİR: Bülent Çolakoğlu

Hatay ve Mersin’de Jandarma’dan Suç Örgütüne Darbe! Sahte Piyango Operasyonunda 105 Milyon TL’lik Vurgun Ortaya Çıktı

📍 Hatay merkezli olarak Mersin’i de kapsayan geniş çaplı operasyonda, sahte piyango bileti düzenleyerek milyonlarca liralık yasa dışı kazanç sağlayan organize suç örgütü çökertildi.
📍 Cumhuriyet’in 101. yılında, 23 Nisan öncesi gerçekleşen operasyon, devletin suçla mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Devletin Kararlı Mücadelesi Suç Örgütüne Geçit Vermedi

Hatay’ın Samandağ ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Hatay İl Jandarma Komutanlığı’nın titiz çalışmaları neticesinde, uzun süredir izlenen ve sahte piyango bileti basarak halkı dolandıran organize suç örgütüne yönelik şafak vakti operasyon düzenlendi. Mersin’i de kapsayan eş zamanlı baskınlarda, aralarında örgütün elebaşları A.K. ve G.O.’nun da bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı.

Sistematik Dolandırıcılıkla 105 Milyon TL'lik Transfer!

Örgütün, gerçek Milli Piyango çekilişlerine paralel şekilde sahte çekilişler düzenlediği, bastırdığı üç haneli sahte biletleri elden ve internetten sattığı tespit edildi. Sahte ikramiyeleri, büyük, orta ve küçük kategorilere ayırarak vatandaşları kandıran örgüt, kendi aralarında belirledikleri şifreli ifadelerle 105 milyon TL’nin üzerinde para transferi gerçekleştirdi.

Operasyon Öncesi Ele Geçirilenler:

🔹 7.355 adet sahte piyango bileti (değeri: 20 milyon 300 bin TL)
🔹 2,5 milyon adet satılmış bilete ait koçan
🔹 158 bin 930 Suudi Arabistan Riyali
🔹 150 bin 600 TL
🔹 9 bin 850 Amerikan Doları
🔹 750 Euro
🔹 19 tombala kartı ve 2 adet bilet afişi

Devletin yerli ve milli güvenlik güçleri tarafından yürütülen bu başarılı operasyon, vatandaşların ekonomik güvenliğini tehdit eden dolandırıcılara karşı verilen mücadelenin somut bir örneği oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *