İsrail'in düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden eski Hizbullah lideri Hasan Nasrallah için Beyrut'ta 5 ay sonra geniş katılımlı bir cenaze töreni düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı törende, İsrail savaş uçakları bölge üzerinde alçak uçuş gerçekleştirdi.
BİNLERCE KİŞİ KATILDI
Başkent Beyrut'ta Camille Chamoun Stadyumu'nda gerçekleşen törende, Nasrallah için dualar edilirken, binlerce kişi cenaze törenine katıldı. Törende, Hizbullah yetkilileri ve bazı üst düzey isimler de hazır bulundu.
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI
Tören sırasında Beyrut genelinde üst düzey güvenlik önlemleri alındı. İsrail'in bölgedeki operasyonlarını artırması nedeniyle, Hizbullah'a bağlı güvenlik güçleri cenaze alanında yoğun önlem aldı.
GEÇİCİ OLARAK BAŞKA YERE GÖMÜLMÜŞLERDİ
Nasrallah, bugün Beyrut'ta toprağa verilirken; Kuzeni ve Halefiyse, birkaç gün sonra Beyrut banliyösünde İsrail hava saldırısında öldürülen Hashem Safieddine, güney Lübnan'daki memleketine defnedilecek. İki kişi de geçici olarak gizli yerlerde gömülmüştü. İsrail saldırıları nedeniyle ertelenen cenaze töreni için hazırlıkların tamamlandığı duyurulurken, Hizbullah'a yakın İran ve Yemen'den de resmi ve sivil binlerce kişinin tören için Beyrut'a geldiği bildiriliyor.
NASRALLAH NASIL ÖLDÜ?
27 Eylül’de kanlı saldırılar Beyrut’ta Hizbullah’ın kalelerini hedef aldı. Ölümcül bombardıman devam etti, şehir patlama ve çığlık sesleriyle yankılandı. İsrail ordusu Nasrallah’ın öldürüldüğünü duyurdu. Hizbullah Nasrallah’ın ölümünü doğruladı. Saldırıda Hizbullah komutanı Ali Karaki de hayatını kaybetti. Lübnan hükümeti, Nasrallah için 3 günlük yas ilan etti.