İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya 5.000 yıllık gizem çözülüyor! Nuh’un Gemisi Türkiye’de mi?

5.000 yıllık gizem çözülüyor! Nuh’un Gemisi Türkiye’de mi?

Türkiye'nin Ağrı ilinde yapılan araştırmalar, "Nuh'un Gemisi" olarak bilinen bölgenin 3.500-5.000 yıl önce büyük bir sel felaketi sırasında su altında kaldığını ortaya koydu. Bilim insanları, bu keşfin büyük tufan hikayeleriyle ilgili önemli ipuçları sunduğunu belirtiyor.

Türkiye’nin Ağrı ilinde, uzun yıllardır “Nuh’un Gemisi” olduğu düşünülen bölgeyle ilgili çarpıcı yeni bulgular ortaya çıktı. Uluslararası bir araştırma ekibi tarafından yapılan incelemeler, bu alanın büyük ihtimalle 3.500 ila 5.000 yıl önce yaşanan büyük bir sel felaketi sırasında su altında kaldığını gösterdi.

Bölge 5.000 Yıl Önce Sular Altındaydı!

Bilim insanları, “Durupınar Formasyonu” olarak bilinen ve gemi biçiminde olduğu belirtilen 160 metrelik jeolojik yapıyı mercek altına aldı. Araştırmalarda kil benzeri malzemeler, deniz tortulları ve deniz canlılarına ait kalıntılar tespit edilerek bölgenin bir zamanlar tamamen suyla kaplı olduğu kanıtlandı.

Uzmanlar, bu keşfin İncil ve Tevrat’ta anlatılan büyük tufanın gerçek olabileceğine dair önemli ipuçları sunduğunu belirtiyor. Yapılan incelemeler, bölgenin geçmişte insanların yaşadığı bir alan olduğuna da işaret ediyor.

Arkeologlar: “Bölge İnsan Faaliyetlerine Sahne Olmuş”

The Jerusalem Post’a konuşan araştırma ekibinden Profesör Faruk Kaya, bölgede Kalkolitik Çağ’dan beri insan faaliyetlerine dair izler bulunduğunu açıkladı. Bu bulgular, büyük tufan anlatısına inananları heyecanlandırırken, bilim dünyasında da geniş yankı uyandırdı.

Nuh’un Gemisi Gerçekten Burada mı?

Daha önceki araştırmalar, bölgedeki yapının doğal bir oluşum olabileceğini öne sürse de yeni veriler, buranın büyük bir sel felaketi sırasında sular altında kaldığını gösteriyor. Eğer bu teori doğrulanırsa, insanlık tarihinin en büyük efsanelerinden biri gerçek olabilir!

📌 Sizce Nuh’un Gemisi gerçekten bulunmuş olabilir mi? Bu keşif dünya tarihini değiştirebilir mi? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!