Hindistan’ın Batı Bengal Eyaletinde Korkunç Yangın! 6 Katlı Otel Kül Oldu, Can Kaybı Yükseliyor
Hindistan'ın Kalküta kentinde, 6 katlı bir otelde çıkan yangın büyük bir felakete yol açtı. İlk belirlemelere göre 14 kişi yaşamını yitirirken, 13 kişi de yaralı olarak kurtarıldı. Yetkililer olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
Batı Bengal eyaletinin başkenti Kalküta, korkunç bir yangın felaketiyle sarsıldı. Yerel saatle sabahın erken saatlerinde meydana gelen olayda, 6 katlı bir otelin alevlere teslim olduğu bildirildi. Görgü tanıklarının ifadesine göre yangın kısa sürede binanın tamamına yayıldı.
İlk belirlemelere göre, aralarında 2 çocuğun da bulunduğu 14 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 13 kişinin ise çeşitli derecelerde yaralandığı, bazı yaralıların durumunun kritik olduğu öğrenildi.
İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu yangın kontrol altına alınırken, kurtarma ekipleri olay yerinde büyük bir özveriyle arama çalışmalarını sürdürdü. Olayla ilgili resmi makamlar tarafından soruşturma başlatıldı. Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmazken, ihmallerin olup olmadığı araştırılıyor.
Bu elim olay, kentte büyük üzüntüye yol açarken, Hindistan’ın güvenlik önlemleri ve yapı denetimi konusundaki eksiklikleri bir kez daha tartışmaya açtı. Kalküta halkı ise hayatını kaybedenler için yas tutuyor.