Yeni Birlik Gazetesi Dünya ABD Başkanı Trump Kolombiya’yı hedef aldı

ABD Başkanı Trump Kolombiya’yı hedef aldı

Donald Trump, Venezuela’ya yönelik operasyon iddialarına ilişkin basın toplantısında bu kez Kolombiya yönetimini hedef aldı. Trump, Kolombiya Devlet Başkanı’nı uyuşturucu ticaretiyle suçlayan sert ifadeler kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın son basın toplantısında kullandığı söylemler, Latin Amerika’da yeni bir diplomatik gerilimin sinyalini verdi. Açıklamaların odağında ise Kolombiya Devlet Başkanı yer aldı.

Petro’ya doğrudan suçlama

Trump, basın toplantısında Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro’yu hedef alarak, Kolombiya’nın uyuşturucu ticaretiyle bağlantılı olduğunu iddia etti. Petro’nun kokain ürettiğini ve bu maddenin ABD’ye gönderildiğini öne süren Trump, Kolombiya yönetimine yönelik sert bir dil kullandı.

“Dikkatli olmalı” mesajı

ABD Başkanı, Petro hakkında yaptığı açıklamalarda, Kolombiya liderinin dikkatli olması gerektiğini savunarak tehditkâr ifadeler kullandı. Trump’ın bu sözleri, iki ülke arasındaki ilişkiler açısından dikkat çekici bir çıkış olarak değerlendirildi.

Venezuela açıklamalarının gölgesinde

Trump’ın Kolombiya’ya yönelik suçlamaları, Venezuela’ya dair dile getirdiği operasyon iddialarının hemen ardından geldi. Aynı toplantıda Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya ilişkin sert açıklamalarda da bulundu.

Trump’ın Kolombiya Devlet Başkanı’nı hedef alan suçlamalarına ilişkin Kolombiya makamlarından henüz resmi bir yanıt gelmezken, açıklamaların bölgedeki diplomatik tansiyonu artırabileceği değerlendiriliyor.