Florida'da Cessna Uçağı Otoyola Düştü: 3 Kişi Hayatını Kaybetti
Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde meydana gelen uçak kazasında 3 kişi yaşamını yitirdi. Çift motorlu Cessna 310 tipi özel uçak, kalkıştan kısa bir süre sonra otoyola düşerek bir araca çarptı ve alev aldı.
Florida'nın Boca Raton kentinde sabah saatlerinde yaşanan kazada, 3 yolcunun bulunduğu Cessna 310 tipi uçak, yerel saatle 10.30 civarında havalandıktan yaklaşık 20 dakika sonra bir otoyol üzerine çakıldı. Uçağın Tallahassee Uluslararası Havalimanı'na gitmek üzere yola çıktığı bildirildi.
Yolcu Uçağı Yerdeki Araca Çarptı, Yangın Çıktı
FlightRadar24 platformunun verilerine göre, kaza anında uçak yaklaşık 20 dakikalık bir uçuş gerçekleştirmişti. Otoyola düşen uçak, bir otomobile çarpmasının ardından şiddetli bir yangına neden oldu. Kaza sonucunda uçakta bulunan 3 kişi hayatını kaybederken, çarpmanın etkisiyle yaralanan bir kişi hastaneye kaldırıldı.
Belediye Başkanı: “Tüm kaynaklarımızla sahadayız”
Boca Raton Belediye Başkanı Scott Singer, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, olayla ilgili resmi bir soruşturma başlatıldığını duyurdu. Singer, “Bu trajik olaydan etkilenen tüm bireylerin yanındayız. Acil durum ekiplerimiz olay yerinde gerekli tüm müdahaleleri gerçekleştirmekte ve soruşturma makamlarıyla koordineli bir şekilde çalışmaktadır,” ifadelerini kullandı.