İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya ABD’den bir haftada Suriye’ye ikinci hava saldırısı: Bir tesis vuruldu

ABD’den bir haftada Suriye’ye ikinci hava saldırısı: Bir tesis vuruldu

ABD, bir haftadan az bir sürede Suriye'de ikinci kez hava saldırısı düzenledi. ABD Suriye'de İran Devrim Muhafızları ve ona bağlı gruplara ait bir tesisi vurdu.

KAYNAK: DHA

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'de İran Devrim Muhafızları ve ona bağlı gruplara ait bir tesisin vurulduğunu duyurdu.

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, "İran Devrim Muhafızları ve onlara bağlı grupların Irak ve Suriye'de devam eden provokasyonlarına karşılık olarak ABD Merkez Komutanlığı bugün Ebu Kemal ve Mayadin kentleri yakınlarındaki tesislere hava saldırıları düzenledi" denildi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Saldırılar sırasıyla Ebu Kemal ve Mayadin şehirleri yakınlarındaki bir eğitim tesisine ve bir güvenli eve karşı gerçekleştirilmiştir. Başkan'ın ABD personelinin güvenliğinden daha yüksek bir önceliği yoktur ve ABD'nin kendisini, personelini ve çıkarlarını savunacağını açıkça ortaya koymak için bugünkü eylemi yönetmiştir" dedi.

ABD, bir haftadan az bir sürede Suriye'de ikinci kez hava saldırısı düzenledi. Bir önceki saldırı, 9 Kasım'da yine İran Devrim Muhafızları ve ona bağlı gruplara yönelik düzenlenmişti.