İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya ABD'den uluslararası sularda tartışmalı saldırı!

ABD'den uluslararası sularda tartışmalı saldırı!

ABD, Doğu Pasifik’te uyuşturucu taşıdığı öne sürülen bir tekneyi hedef aldı. Detaylar haberde...

MUHABİR: Eray Aksoy

ABD Ordusundan Doğu Pasifik'te Uyuşturucu Operasyonu: İki Kişi Öldü

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Doğu Pasifik açıklarında uyuşturucu taşıdığı öne sürülen bir teknenin hedef alındığını ve operasyonda iki kişinin öldüğünü açıkladı. Müdahalenin görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Uyuşturucu Yüklü Tekne Aylardır İzleniyordu

Hegseth, X platformunda yaptığı açıklamada, söz konusu teknenin uzun süredir ABD istihbarat birimleri tarafından izlendiğini ve bilinen bir kaçakçılık rotasında seyrettiğini belirtti. Teknenin “uyuşturucu yüklü” olduğu yönündeki istihbaratın teyit edilmesi üzerine operasyon kararı alındı.

“Her Gemiyi Bulup Yok Edeceğiz”

Savunma Bakanı, saldırının uluslararası sularda gerçekleştirildiğini savundu. Açıklamasında, “ABD’ye yönelik uyuşturucu kaçakçılığı girişiminde bulunan her gemiyi bulup yok edeceğiz” ifadelerini kullandı. Hegseth, paylaşımında saldırı anlarına ait görüntülere de yer verdi.

Trump’ın Talimatıyla Müdahale Alanı Genişletildi

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz aylarda imzaladığı başkanlık kararnamesiyle, Latin Amerika merkezli uyuşturucu kartellerine karşı ordunun doğrudan müdahalesine yeşil ışık yakmıştı. Bu kapsamda ABD, ağustos ayında Venezuela açıklarına savaş gemileri ve denizaltılardan oluşan bir görev gücü konuşlandırmıştı. Hegseth, o dönem yaptığı açıklamada, ordunun "rejim değişikliği dahil her türlü operasyona hazır olduğunu" belirtmişti.

Uluslararası Hukuk Tartışmaları Derinleşiyor

ABD ordusunun Karayipler ve Pasifik Okyanusu’nda gerçekleştirdiği benzer operasyonlar, uluslararası tepkilere yol açıyor. Birleşmiş Milletler, Washington’un bu tür askeri müdahalelerinin uluslararası hukuku ihlal ettiği uyarısında bulundu. Açıklamada, operasyonlarda sivillerin hedef alınmasının “yargısız infaz” olarak değerlendirilebileceği vurgulandı.