İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya ABD–Japonya’dan güç gösterisi: İttifak mesajı verildi!

ABD–Japonya’dan güç gösterisi: İttifak mesajı verildi!

ABD Savunma Bakanı Hegseth ile Japon mevkidaşı Koizumi, telefon görüşmesinde savunma iş birliğini ve Asya Pasifik’te saldırganlığa karşı ortak duruşu vurguladı.

KAYNAK: AA

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth ve Japon mevkidaşı Koizumi Şinjiro, yaptıkları telefon görüşmesinde iki ülke arasındaki ittifakın önemini vurguladı.

ABD Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Hegseth ve Koizumi bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Japonya'nın savunma harcamasını artırma ve kapasitesini güçlendirme çabaları, Çin'in askeri eylemleri, Japonya'da gerçekçi askeri eğitim ve tatbikatların önemi ele alındı.

Hegseth ve Koizumi görüşmede, ABD-Japonya ittifakının önemini bir kez daha teyit ederken, Asya Pasifik bölgesindeki saldırganlığın engellenmesine yönelik taahhütlerini vurguladı.