İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya ABD’li gazetecinin Putin ile röportajı tartışma yarattı: Elon Musk da dahil oldu

ABD’li gazetecinin Putin ile röportajı tartışma yarattı: Elon Musk da dahil oldu

ABD'li gazeteci Tucker Carlson'ın Putin ile röportaj yapacağını duyurması duyurması tepkilere neden olurken söz konusu tartışmaya Elon Musk'tan da yanıt gecikmedi.

KAYNAK: DHA

ABD'li gazeteci Tucker Carlson'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile röportaj yapacağını duyurması tartışmalara neden oldu. Belçika eski Başbakanı Guy Verhofstadt, gazetecinin AB'ye girmesinin yasaklanmasını isterken Elon Musk, Tucker'ı destekledi.

Sosyal medyada haber kanalı olan gazeteci Tucker Carlson dün yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile röportaj yapacağını duyurmuş ve "Amerikalıların dahil oldukları bir savaş hakkında her şeyi bilmeye hakları olduğunu" ifade etmişti. Carlson ayrıca Ukrayna Devlet Başkanı Volodmir Zelenski ile de bir röportaj talebinde bulunduklarını belirtti. Carlson, hem Amerika hem de tüm dünya için Rusya- Ukrayna savaşı konusunda gerçekleri aktaracağı bir röportaj yapacağına dikkat çekerek, "Burada Vladimir Putin'i sevdiğimiz için bulunmuyoruz. Burada Amerika halkını sevdiğimiz için buluyoruz" dedi.

"AB SEYAHAT YASAĞINI DEĞERLENDİRİLMELİDİR"

Belçika eski Başbakanı Guy Verhofstadt, Carlson'ın Putin röportajını eleştirerek "Tucker Carlson kesinlikle Rus rejiminin propagandacısı olarak etiketlenme yolunda ilerliyor. Putin için dezenformasyon sağlıyorsa, AB seyahat yasağını değerlendirilmelidir" dedi. Verhofstadt ayrıca, "Rusya'daki gerçek gazeteciler hapiste ya da kaçmak zorunda kaldılar! Carlson Putin'in sözcüsüdür ve ABD'nin temsil ettiği her şeyin düşmanıdır ne eksik ne fazla" açıklamasını yaptı

AB'nin Carlson'a seyahat yasağı uygulayacağı iddiaları sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

ELON MUSK DAHİL OLDU

ABD'li girişimci ve X (eski adıyla Twitter) platformunun sahibi Elon Musk, Tucker'ın "AB ülkelerine alınmama" ihtimali hakkında yaptığı açıklamada, "Eğer doğruysa, bu gerçekten rahatsız edici olacaktır. Tucker ile aynı fikirde olunabilir ya da olunmayabilir, ancak kendisi önemli bir Amerikan gazetecisidir ve böyle bir eylem Amerikan halkını büyük ölçüde rencide edecektir" dedi.