Bakan Arakçi, yaptığı açıklamalarda İran halkının ve devletinin dış baskılar karşısındaki tutumuna dair net ifadeler kullandı. Washington yönetiminin baskı politikalarının sonuç vermeyeceğini belirten Arakçi, "İranlılar asla baskıya boyun eğmez" ve "İranlılar asla baskıya teslim olmaz" ifadelerini kullanarak Tahran'ın kararlılığını dile getirdi. Diplomatik kanalların tıkanmasından ABD’yi sorumlu tutan İranlı Bakan, askeri seçeneklerin ön plana çıkarılmasının bölgedeki gerilimi tırmandırdığını öne sürdü.
Füze Kapasitesinde %120 Artış
İran Dışişleri Bakanı, ülkesinin askeri gücüne ilişkin bazı verileri de kamuoyuyla paylaştı. Özellikle Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) tarafından İran’ın füze gücüne yönelik yapılan analiz ve değerlendirmelere değinen Arakçi, bu verilerin güncel durumu yansıtmadığını savundu. Bakan, İran’ın füze stoku ve fırlatma kapasitesinin mevcut çatışma öncesindeki döneme kıyasla %120 seviyesine ulaştığını söyledi. Bu açıklama, İran’ın savunma sanayisindeki kapasite artışına yönelik en üst düzeyden gelen bir beyan olarak kayda geçti.
Savunma Hazırlığında %1000 Vurgusu
Halkın ve toprak bütünlüğünün korunması konusundaki hazırlık seviyesine de değinen Abbas Arakçi, savunma kapasitesine dair dikkat çekici bir oran verdi. İran’ın olası saldırılara karşı halkını savunma konusundaki hazırlık durumunun "%1000" olduğunu belirten Bakan, askeri teyakkuz halinin en üst seviyede olduğunu vurguladı.