Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in son 24 saat içinde düzenlediği saldırılarda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, ateşkesin ihlal edildiğini açıkladı. Bakanlık, 7 Ekim 2023’ten bu yana toplam can kaybının 70 bin 665’e yükseldiğini duyurdu.
Gazze Şeridi’nde ateşkesin yürürlüğe girmesiyle birlikte enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, İsrail askerlerinin saldırılarına devam ettiği bildirildi. Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, son saldırılarda 6 kişi de yaralandı.
Ateşkes Sonrası Bilançoda Artış
Açıklamada, ateşkesin yürürlüğe girdiği 10 Ekim tarihinden bu yana yaşanan kayıplara da yer verildi. Buna göre, bu tarihten itibaren 393 kişi hayatını kaybetti, enkaz altından çıkarılan cansız beden sayısı 632’ye, yaralı sayısı ise bin 68’e yükseldi.

7 Ekim’den Bu Yana Can Kaybı 70 Bini Aştı
Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarını başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısının 70 bin 665’e, toplam yaralı sayısının ise 171 bin 145’e ulaştığını açıkladı.
Bakanlık, bölgede insani durumun her geçen gün ağırlaştığını vurguladı