Fransa, Hollanda ve İsveç’te halk sokağa çıktı. Binlerce kişi, İsrail’in Filistin’deki vahşetine ‘dur’ demek için yürüdü.
İsrail’in Gazze’ye yönelik sürdürdüğü kanlı saldırılara karşı Avrupa genelinde tepkiler çığ gibi büyüyor. Fransa, Hollanda ve İsveç’te düzenlenen protesto yürüyüşlerinde yüzlerce insan, Filistin halkına destek vererek İsrail’in savaş suçlarına tepki gösterdi.
Paris’te Binler ‘Soykırım Dursun’ Diye Yürüdü
Başkent Paris’te Cumhuriyet Meydanı’ndan Bastille’e kadar yürüyen binlerce kişi, “Gazze’de soykırım dursun” sloganlarıyla İsrail’e tepki gösterdi. Protestocular, sembolik bebek kefenleri ve Filistin bayraklarıyla Gazze’de yaşanan insanlık dramını dünyaya duyurmaya çalıştı.
Hollanda’da Savunma Sanayii Protesto Edildi
Hollanda’da ise GKN Fokker firmasının İsrail’e F-35 parçaları satması sert protestolara sahne oldu. “Fokker soykırımı desteklemeyi durdur” ve “Özgür Filistin” sloganlarının yükseldiği yürüyüşte, Hollanda mahkemelerinin ihracat yasağı kararına rağmen faaliyetlerin sürmesi sert eleştirildi.
İsveç’te Sivil Toplum Ayakta
Stockholm’de toplanan yüzlerce gösterici, Filistin bayrakları ve hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarını taşıyarak İsveç Parlamentosu önüne yürüdü. Yahudi asıllı aktivist Dror Feiler de katılarak, İsrail’in soykırımına karşı susulmaması gerektiğini vurguladı.