İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Avustralya'da aslanlar hayvanat bahçesinden kaçtı

Avustralya'da aslanlar hayvanat bahçesinden kaçtı

Avustralya'nın Sidney şehrindeki hayvanat bahçesinde, biri yetişkin 5 aslan kafeslerinden kaçtı.

BBC’nin haberine göre, Taronga Hayvanat Bahçesi’ndeki 4 yavru ve bir yetişkin aslanın, kafeslerinden ayrılarak ziyaretçilerin gece konakladığı alana 100 metre uzaklıktaki bölgeye geçtiği belirtildi.

Yetkililer, hayvanat bahçesinin kısa süreliğine kapatıldığını, yavrulardan birinin sakinleştirilmesinden sonra 5 aslanın tekrar yakalandığını bildirdi.

Kimsenin yaralanmadığı kaydedilen olayda aslanların nasıl kaçtığına dair açıklama yapılmadı.


ON DAKİKA SONRA BEKÇİ ALARMI ÇALIŞTIRILDI

Hayvanat bahçesinin yöneticisi Simon Duffy, kaçışı araştırılması gereken “önemli bir olay” olarak nitelendirerek aslanların kafeslerinin bitişiğindeki küçük bir alana geçtiklerini söyledi.

Hayvanat bahçesine ait güvenlik kamerası görüntülerinde kaçıştan 10 dakika sonra bir bekçinin alarmı çalıştırdığı görülüyor.

Aslanların küçük alanı terk etmeden yakalandığı, hayvanat bahçesinin ana kısmının olay sırasında kapalı olduğu ifade edildi.

Aslanların kafeslerinin bulunduğu bölümün güvenlik önlemleri nedeniyle bir sonraki denetime kadar kapalı kalacağı kaydedildi.