İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Dünya Barış gücüne kanlı saldırı: BM’den Sudan için acil çağrı!

Barış gücüne kanlı saldırı: BM’den Sudan için acil çağrı!

BM Genel Sekreteri Guterres, Sudan’da BM barış gücü tesisine İHA ile düzenlenen ve 6 Bangladeşli çalışanın öldüğü saldırıyı şiddetle kınadı.

KAYNAK: AA

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Sudan’da BM’ye ait bir barış gücü tesisine düzenlenen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı şiddetle kınadı.

Guterres, yaptığı yazılı açıklamada, Sudan’ın güneyinde yer alan Güney Kurdufan eyaletinin merkezi Kadugli kentindeki BM barış gücü tesisinin insansız hava aracıyla (İHA) hedef alındığını belirtti. Saldırıda Bangladeş uyruklu 6 BM çalışanının yaşamını yitirdiğini, 8 kişinin ise yaralandığını doğruladı.

Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Bangladeş hükümetine başsağlığı dileklerini ileten Guterres, yaralılara da acil şifa temennisinde bulundu. BM barış gücünü hedef alan saldırıların uluslararası hukuk kapsamında savaş suçu sayılabileceğine dikkat çeken Guterres, tarafların BM personelini ve sivilleri koruma yükümlülüğü bulunduğunu vurguladı.

Guterres, taraflara derhal ateşkese varılması ve müzakerelerin sürdürülmesi çağrısı yaparak, “Güney Kurdufan’daki gibi barış gücüne yönelik saldırılar kabul edilemez. Bunun hesabı verilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Bangladeş ordusuna bağlı Halkla İlişkiler Direktörlüğü de dün yaptığı açıklamada, Kadugli’deki BM barış gücü tesisine yönelik saldırıda 6 Bangladeşli askerin hayatını kaybettiğini, 8 askerin yaralandığını bildirmişti. Öte yandan Sudan yönetimi saldırıdan Hızlı Destek Kuvvetlerini (HDK) sorumlu tutarken, HDK ise iddiaları reddetti.