Yeni Birlik Gazetesi Dünya CENTCOM’dan Açıklama! Suriye’de 30’dan Fazla DEAŞ Hedefi Vuruldu

CENTCOM’dan Açıklama! Suriye’de 30’dan Fazla DEAŞ Hedefi Vuruldu

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), 3-12 Şubat tarihleri arasında Suriye’de terör örgütü DEAŞ’a yönelik 10 hava saldırısı gerçekleştirildiğini açıkladı. Açıklamada, söz konusu operasyonlarda 30’dan fazla DEAŞ hedefinin vurulduğu bildirildi. CENTCOM tarafından yapılan bilgilendirmede, ABD hava kuvvetlerinin DEAŞ’ın altyapı unsurları ve silah depolarını çok sayıda hassas mühimmatla hedef aldığı belirtildi. Operasyonların, örgütün kalıntılarına yönelik askeri baskının sürdürülmesi amacıyla düzenlendiği kaydedildi.

Açıklamada, 27 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında da DEAŞ hedeflerine yönelik hava saldırıları gerçekleştirildiği aktarıldı. Bu kapsamda terör örgütüne ait bir iletişim merkezi, stratejik bir lojistik noktası ve silah depolarının 5 ayrı hava saldırısıyla vurulduğu ifade edildi.

CENTCOM, saldırılarda yüzlerce hassas mühimmat kullanıldığını bildirdi.

‘Şahin Gözü Operasyonu’ kapsamında yürütülüyor

Söz konusu hava saldırılarının, 20 Aralık’ta başlatılan “Şahin Gözü Operasyonu” (Operation Hawkeye Strike) kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi. Operasyonun, 13 Aralık’ta Palmira’da ABD ve Suriye güçlerine yönelik düzenlenen ve 2 ABD askeri ile ABD’li bir tercümanın hayatını kaybettiği DEAŞ saldırısına yanıt olarak başlatıldığı anımsatıldı.

Son iki ayda 50’den fazla DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildi

CENTCOM açıklamasında, son iki ay içinde gerçekleştirilen hedefli operasyonlarda 50’den fazla DEAŞ mensubunun öldürüldüğü veya yakalandığı bilgisi paylaşıldı. Aynı dönemde DEAŞ’a ait 100’den fazla altyapı hedefinin vurulduğu kaydedildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Suriye’de DEAŞ’a yönelik operasyonların sürdüğünü bildirdi.