Yeni Birlik Gazetesi Dünya Cezaevinde isyan: Ölü ve yaralılar var!

Cezaevinde isyan: Ölü ve yaralılar var!

Kolombiya’nın Funza kentindeki bir hapishanede çıkan isyanda 5 mahkum hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Yangınla başlayan olayın nedeni araştırılıyor, cezaevi çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı.

Kolombiya’da Hapishane İsyanı

Kolombiya’nın Cundinamarca yönetim bölgesine bağlı Funza kentindeki bir hapishanede çıkan isyanda 5 mahkum yaşamını yitirdi, 7 mahkum ise yaralandı. Olayın ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Şilte ve Yataklar Ateşe Verildi

Cundinamarca Valisi Jorge Emilio Rey, basına yaptığı açıklamada isyanın birkaç mahkumun şilte ve yatakları ateşe vermesiyle başladığını belirtti. Rey, güvenlik güçleri ve itfaiye ekiplerinin kısa sürede olaya müdahale ettiğini aktardı.

Solunum Problemleri Nedeniyle Hastaneye Kaldırıldılar

Vali Rey, yangın sonrası hapishane içerisinde yoğun duman oluştuğunu, birçok mahkumun solunum yolu rahatsızlıkları yaşadığını ifade etti. İlk belirlemelere göre 5 mahkumun hayatını kaybettiğini açıklayan Rey, hastaneye kaldırılan 7 kişinin tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Soruşturma Başlatıldı

İsyanın nedenine ilişkin başsavcılığın soruşturma başlattığını duyuran Vali Rey, olayın ayrıntılarının ilerleyen günlerde netleşeceğini belirtti. Polis, olası yeni girişimlere karşı hapishane çevresinde güvenlik önlemlerini artırdı.

Kolombiya’da geçmiş yıllarda da benzer cezaevi isyanları yaşanmış, bu olaylar çoğu kez aşırı kalabalık ve kötü koşullar nedeniyle gündeme gelmişti. Yetkililer, Funza’daki olayın da ülke genelindeki cezaevi sorunlarını yeniden tartışmaya açabileceğini vurguluyor.