Çin’in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinin Baota ilçesinde bir restoranda çıkan yangın, büyük bir faciaya yol açtı. Yetkililer, 22 kişinin yaşamını yitirdiğini, 3 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, olayın aydınlatılması ve mağdur ailelere destek sağlanması için talimat verdi.
Yangın Öğle Saatlerinde Başladı
Liaoning eyaletinin Baota ilçesinde bulunan bir restoranda öğle saatlerinde başlayan yangın, kısa sürede tüm binayı sardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilirken, yoğun çalışmalar sonucu alevler kontrol altına alındı. Ancak ne yazık ki, faciada 22 vatandaş hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralı olarak hastanelere kaldırıldı.
Soruşturma Sürüyor
Yetkililer, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini, ancak detaylı bir soruşturmanın sürdüğünü açıkladı. Olayın tüm yönleriyle incelendiği ve kusuru olanların en ağır şekilde cezalandırılacağı bildirildi.
Devlet Başkanı Şi Cinping'den Hızlı Müdahale Talimatı
Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, olayın hemen ardından acil talimatlar vererek yaralıların hızlıca tedavi edilmesi ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına tüm destek mekanizmalarının devreye sokulması çağrısında bulundu. Ayrıca, yangının çıkış nedeninin şeffaf bir şekilde ortaya çıkarılması ve sorumluların hukuki çerçevede cezalandırılması gerektiğini vurguladı.