Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Çin'e yönelik ek gümrük vergisi kararını eleştirerek, ticaret savaşlarının kazananı olmayacağını ve bu tür tek taraflı önlemlerin dünya ticaretine zarar vereceğini vurguladı.
ABD'nin Yanlış Politikaları
Bakanlık, ABD'yi fentanil sorununu gerekçe göstererek yanlış politikalarından vazgeçmeye çağırdı. Çin, uyuşturucuyla mücadelede en katı politikaları benimseyen ülkelerden biri olduğunu belirterek, fentanil sorununu ABD'nin iç meselesi olarak tanımladı.
Ticaret Savaşlarının Zararları
Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Çin'e yönelik uyguladığı yeni ek gümrük vergisi kararına karşı sert bir açıklama yaparak, ticaret savaşlarının hiçbir taraf için galip getirmeyeceğini belirtti. Bakanlık, ABD'nin fentanil sorunu gerekçesiyle Çin'den yapılan ithalata yüzde 10 ek vergi uygulama kararını eleştirerek, bu tür tek taraflı önlemlerin Dünya Ticaret Örgütü (WTO) kurallarını ihlal ettiğini ifade etti.
İki Ülke Arasındaki İşbirliğinin Önemi
Çin, bu konuda insani bir yaklaşım sergileyerek ABD'ye destek sağlama sözü verirken, aynı zamanda iki ülke arasında bu alandaki iş birliğinin sürdürülmesinin önemini vurguladı. Çin'in açıklamasında, ticaret savaşlarının kazananı olmayacağına dair net bir mesaj verilirken, iki ülke arasındaki ilişkilerin istikrarlı, sağlıklı ve sürdürülebilir bir biçimde gelişmesi gerektiği vurgulandı.